pastorale cirkel woningen

Over het nieuwbouwproject

Pastorale in Delft

Karakteristieke bouw

Alle ruimte, uniek wonen

De Pastoor van Arskerk in Delft wordt getransformeerd tot een project van zestien duurzame en unieke nieuwbouwwoningen. De bijzondere cirkelvormige constructie van de originele kerk blijft behouden, maar door de verwijdering van de gevels en koepel ontstaat een open colonnade waarmee de groene omgeving goed tot zijn recht komt. Binnen de colonnade bevinden zich de tien appartementen. Op de plaats van de oude pastorie komen twee woningen met diepe tuin, drie appartementen met unieke kenmerken en een ruime vrijstaande villa.

interior
interior
Stichting Heelweg

Buitengewone transformaties

De Stichting Heelweg heeft als doel bijzondere woningbouwinitiatieven waarbij collectiviteit en duurzaamheid centraal staan te stimuleren. De ontwikkeling van het project Pastorale sluit door de unieke locatie en woningtypen uitstekend aan bij deze visie. De Stichting Heelweg overziet de gehele ontwikkeling van het project en geeft kopers de mogelijkheid betrokken te blijven bij de afwerking en indeling van hun nieuwe woning.

pastorale nieuwbouw woningen
pastorale intrieur woningen
pastorale chairs grass
pastorale terras
pastorale terras
pastorale terras
pastorale achterkant
interior modern
pastorale nieuwbouw woningen
pastorale nieuwbouw woningen
pastorale chairs grass
interior modern
Duurzaam herontwikkelen

Innovatieve woningbouw

Duurzaamheid staat centraal bij de realisatie van dit project. Door het behoud van originele kenmerken van de kerk en pastorie wordt er duurzaam omgegaan met de uitstraling van de locatie, maar ook wordt Pastorale praktisch energieneutraal ontwikkeld met hoge isolatiewaarden en de platte daken die worden voorzien van zonnepanelen. De woningen worden bovendien uitgerust met een warmtepompsysteem met bodemwisselaars voor duurzame energie.

interior